Wijn heeft rust en een constante bewaartemperatuur nodig. Door de geluidsarme en lage vibratie van de compressor komt uw wijn geheel tot rust. Zo is de bovenste zone geschikt om witte wijn te bewaren tussen de 5 en 12 graden. De onderste zone is geschikt voor rode wijn met een temperatuurrange tussen de 12 en 20 graden.
Vaak worden wijnen verkeerd geserveerd. Zo wordt een rode wijn vaak op kamertemperatuur bewaard, echter komt de geur en smaak van rode wijn het best tot zijn recht bij een temperatuur van 18 graden Celsius.

Serveertemperaturen van rode wijn

  • Frisse, fruitige, lichte en soepele wijnen: 14-16 °C
  • Volle, kruidige, vrij complexe wijnen: 16-18 °C
  • Krachtige, geconcentreerde, robuuste wijnen: 16-18 °C
  • Weelderige, zoete rode wijnen: 16-18 °C


Serveertemperaturen van witte wijn

  • Fruitige, frisse, halfdroge witte wijnen: 7-9 °C
  • Champagne en mousserende wijnen: 8-10 °C
  • Frisse, lichte, fruitige, droge witte wijnen: 8-10 °C
  • Rose wijnen: 8-10 °C
  • Weelderige, zoete witte wijnen: 10-12 °C
  • Volle, aromatische, droge witte wijnen: 10-12 °C
  • Zeer volle, complexe, droge witte wijnen: 12 °C