Wijnkoelkast 2 zones

Wijnklimaatkast 2 zones

Aanbieding!
1,495.00
Aanbieding!
1,599.00
Aanbieding!
799.00

Voordelen van een wijnklimaatkast met 2 zones

Een wijnkoelkast met 2 temperatuurzones heeft diverse voordelen ten opzichte van een wijnkoelkast met 1 temperatuurzone. Lees snel verder om er achter te komen wat de voordelen zijn van een wijnklimaatkast met meerdere temperatuurzones.

 • Wijnkoelkast instellen op meerdere temperaturen

Het grote voordeel van een wijnkoelkast met 2 zones is dat deze in te stellen is op 2 verschillende temperaturen. Dit type wijnkoelkast is voorzien van twee aparte vakken die allebei instelbaar zijn op een andere temperatuur. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld witte wijnen op een wat koudere temperatuur te bewaren en rode wijnen op een wat hogere temperatuur. Voor wie wijn op de perfecte temperatuur wilt bewaren of drinken is dit ideaal. Hierdoor geniet je ook meer van je wijnen, omdat de smaken beter tot hun recht komen wanneer je deze bij de juiste temperatuur drinkt.

 • BODEGA43 Volglazen designdeuren inclusief UV-filter tegen aromaverlies

Veel wijnklimaatkasten zijn voorzien van een glazen, donkere deur. Deze is voorzien van een UV-filter. Dit beschermt de kwaliteit van de wijnen, want daglicht kan ervoor zorgen dat de kwaliteit achteruit gaat. Je kunt nog steeds door de deur naar binnen kijken. Het is wel zo leuk om te zien hoeveel wijn je nog op voorraad hebt. Doordat het UV-filterende glas de flessen beschermt heeft dit geen slechte invloed op de wijnflessen. Heb je liever een wijnkoelkast zonder glazen deur? Dat is ook mogelijk. Deze wijnklimaatkasten zijn automatisch al donker vanbinnen.

 • Trillingsvrije BODEGA43 wijnklimaatkast voor kwalitatieve wijnen

Ten slotte wordt de kwaliteit van de wijn beschermd doordat de wijnkoelkast zorgt voor een stabiele ondergrond voor de flessen. Wanneer jij bijvoorbeeld langs de wijnkoelkast loopt, ontstaan er trillingen en schokken. De vloer geeft deze door aan de wijnen wanneer je deze in een rekje op de grond hebt staan. Een goede wijnklimaatkast beperkt deze trillingen en schokken. Ook dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit van de wijn.

Wijnkoelkast 2 zones

Wijnklimaatkast met 2 zones bestellen

‘De Wijnkoelkast’ biedt hoogwaardige BODEGA43 wijnklimaatkasten voorzien van volglazen designdeuren en RVS handvat. De actieve ventilator zorgt voor een constante temperatuur per zone, de blauwe led verlichting in elke temperatuurzone zorgt voor een moderne uitstraling en het isolerend glas met UV-filter beschermt de wijnen tegen het verlies van aroma. Met het touchpanel stel je gemakkelijk de gewenste temperatuur in tussen de 5 en 20 graden per zone. De klimaatkasten zijn geluidsarm (39dB) en hebben een lage vibratie. De wijnklimaatkasten zijn voorzien van blauwe led verlichting in iedere temperatuurzone wat je wijnen een futuristiche aantrekkingskracht geeft.

Wijnkoelkast 2 temperatuurzones

‘De Wijnkoelkast’ biedt inbouw wijnklimaatkasten en vrijstaande wijnklimaatkasten aan. Ons kleinste model is de BODEGA43-24, een kleine wijnklimaatkast met 2 afzonderlijke temperatuurzones, voor elk 5-20 ºC. Daarnaast is de BODEGA43-40 geschikt tot 40 flessen, de BODEGA43-66 tot 66 flessen en de BODEGA43-180 waar 180 flessen in bewaard kunnen worden.

Neem gerust contact op als je vragen hebt over onze wijnklimaatkasten, hiervoor hebben we een contactpagina aangemaakt.

2,099.00
1,549.00
Aanbieding!

Kleine wijnkoelkast

Wijnkoelkast inbouw 18 flessen

699.00

Wijnklimaatkast 2 zones inbouw

Met een inbouw wijnklimaatkast met twee zones en compressor koeling kan je zowel rode als witte wijn constant op serveer- of bewaartemperatuur houden. De BODEGA43-40, BODEGA43-18C, BODEGA43-42 en BODEGA43-25 zijn geschikt om in te bouwen in je keuken. De BODEGA43-100 biedt plaats aan 100 flessen die je kunt verdelen over 2 volledig onafhankelijke temperatuurzones. Heb je een ruime voorraad en wil je je interieur upgraden met een super-de-luxe, moderne keuken, dan is deze B43100 het neusje van de zalm!

Voor het bewaren van de wijnflessen is het creëren van het ideale klimaat van essentieel belang om de smaak en aroma’s van je wijnen te behouden. Een kalme en trillingsvrije omgeving zorgt voor een ideaal klimaat om je wijnen te bewaren. Daarnaast is de stille werking en de compressietechniek met fan cooling belangrijk om de luchtkwaliteit optimaal te houden. Is je wijnkast hoofdzakelijk bedoeld voor het bewaren van wijn overweeg dan om een wijnkast te kiezen voorzien van één temperatuurzone. Deze biedt de meeste plaats bij eenzelfde volume.

wijnklimaatkast 2 zones
De Wijnkoelkast

Ik heb een mooie BODEGA43-40 variant online gekocht via dewijnkoelkast.nl. De wijnkoelkast werd binnen 2 werkdagen geleverd bij ons thuis.

De monteur heeft de wijnkoelkast geleverd, ingebouwd en werkend ingesteld. Helemaal blij!

Reinoud Sprenger

Wijnkoelkast 2 zones

Waarom een wijnkoelkast of wijnklimaatkast met 2-zones bij ‘De Wijnkoelkast’ kopen?

 • Allereerst omdat ‘De Wijnkoelkast’ een hoge kwaliteit wijnklimaatkasten aanbiedt met maar liefst 3 jaar garantie.
 • Ten derde houden we zelf van wijn en kunnen we je uit eigen ervaring adviseren welke model wijnkast voor jou de beste keus is.
 • Tot slot passen veel wijnkoelkasten of klimaatkasten niet in een keuken vanwege de hoogte. De modellen bij ‘De Wijnkoelkast’ zijn hier wel geschikt voor. Zo is de BODEGA43-40 precies het formaat van een standaard vaatwasser. De de wijnklimaatkast heeft een oogstrelend design voor je gasten!

Wij zijn bereikbaar op 030 – 30 40 400 of je kunt mailen naar [email protected].

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor alle kortingsacties, tips en adviezen voor uw wijnklimaatkast!

  Blog de wijnkoelkast

  Veelgestelde vragen over een wijnklimaatkast met 2 zones

  Waarom is de koude zone boven? Warme lucht stijgt toch op?

  In een wijnklimaatkast zit een verwarmingselement. Door de warme lucht in de onderste zone in te brengen stijgt deze vanzelf op en is er geen ventilator nodig om de warme lucht naar beneden te brengen. Daardoor is de wijnklimaatkast meer energie-efficiënt.

  Wat is het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnklimaatkast met 2 zones?

  Een wijnkoelkast kan alleen koelen, terwijl een wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones ook kan verwarmen. Houd er rekening mee dat verwarmingselementen een beperkte capaciteit hebben. Plaats je je wijnklimaatkast in de garage en daalt de temperatuur tot rond het vriespunt, dan houd je je wijnen echt niet op 18 graden. De meeste wijnklimaatkasten kunnen een temperatuurverschil van ca. 5°C overbruggen.

  Beschikt een wijnklimaatkast met 2 zones over een automatische ontvochtiging?

  Onze wijnklimaatkasten met 2 zones hebben een automatische ontvochtiging waar je normaal gesproken niets aan hoeft te doen. In geval van aanhoudende hoge luchtvochtigheid of wanneer bijvoorbeeld de deur niet goed is gesloten, kan het en enkele keer voorkomen zijn dat het lekbakje aan de achterzijde overloopt. Je kunt dit dan handmatig legen. Dit is echter zelden of nooit.

  Waarom passen er minder flessen in mijn wijnklimaatkast met 2 zones dan aangegeven?

  Het aantal flessen is gebaseerd op standaard bordeauxflessen met een lengte van 300mm en 76mm doorsnede. Bij de diepere modellen worden deze om-en-om, nek-in-nek geplaatst of kan je 1 of meerdere flessen over dwars leggen.
  In de praktijk heb je als consument flessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken.

  Hoe groot moet ik mijn wijnklimaatkast met 2 zones kopen?

  Een wijnklimaatkast koop je altijd te klein. Je koopt hem voor vele jaren en verzamelt in die tijd meestal meer flessen dan je bij aankoop inschat. Ook valt de capaciteit in de praktijk meestal lager uit omdat deze is gemeten met standaard bordeauxflessen. In de praktijk heb je wijnflessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken. Twijfel je over de grootte, kies dan de grotere variant.

  Kan ik ook andere producten dan wijn bewaren in een wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones?

  Een wijnklimaatkast is ontworpen om wijn in te bewaren. Gesloten bierflessen of andere gesloten verpakkingen zullen in principe geen probleem vormen, maar houd er rekening mee dat het de fabrieksgarantie kan beïnvloeden als je andere producten dan wijn gaat bewaren.

  Kan ik elke wijnklimaatkast met 2 zones inbouwen?

  Nee, dat kan niet. Of je een wijnklimaatkast kunt inbouwen hangt af van de manier waarop de warmte wordt afgevoerd. Bij elk product staat aangegeven of deze geschikt is om in te bouwen of bedoeld is voor vrijstaand gebruik.

  Hoe gaat het afleveren van mijn bestelling?

  Uw bestelling wordt geleverd door Dachser na een aankondiging per sms, mail of per telefoon. Houd u er rekening mee dat Dacher levert tot de drempel en niet binnenshuis. Bestelt u een zwaar product, houd er dan rekening mee dat u waarschijnlijk hulp nodig heeft om uw bestelling op zijn plaats te zetten. In geval van een grindpad of andere ondergrond waarop een pallet wagen niet kan rijden bepaalt de chauffeur tot hoe ver hij uw bestelling bij uw huis kan brengen.

  Welke lengte flessen past er in een BODEGA43?

  Bij elk model zijn op de productpagina de maximale fleslengtes vermeld die passen in dat model. Staat dat niet vermeld, dan staat de diepte van de wijnklimaatkast aangegeven