Kleine wijnkoelkast

Kleine wijnkoelkast

Een kleine wijnkoelkast is ideaal als je weinig ruimte in huis hebt, maar toch graag de wijnen op de juiste temperatuur wil serveren. Het merk BODEGA43 introduceert kleine wijnkoelkasten met kwalitatieve compressor koelingen op de Nederlandse markt, geheel in de filosofie van BODEGA43: een wijnkoelkast moet bereikbaar zijn voor iedere wijnliefhebber en niet alleen voor de happy-rich.

Kleine wijnkoelkast

Wijnkoelkast inbouw 18 flessen

899.00
849.00

Product specificaties van de kleine wijnkoelkasten

  • BODEGA43-12C: Deze elegante kleine, maar krachtige, wijnkoelkast biedt plaats aan 12 flessen wijn die je allemaal op dezelfde temperatuur kunt bewaren. Koeling vindt plaats m.b.v. een compressor, dus ook in de zomer kan je je wijnen op elke gewenste temperatuur tussen de 5 en 20 graden serveren. Deze compacte en luxe wijnkoeler is gemaakt voor de kleine wijnverzamelaar om een kleine voorraad wijnflessen in huis te bewaren. De BODEGA43-12C is verkrijgbaar voor €499,-.
  • BODEGA43-18C: Compacte inbouw ovenformaat wijnkoelkast met 1 temperatuurzone. Uniek en nieuw design van het merk BODEGA43. Drie uitschuifbare beukenhouten lades en blauwe ledverlichting geven een romantische touch aan jouw interieur. De BODEGA43-18C is verkrijgbaar voor €949,-.
  • BODEGA43-22: De BODEGA43-22 is het kleinere zusje van de BODEGA43-24. Deze wijnklimaatkast beschikt over 2 temperatuurzones, zodat je zowel rode- als witte wijn op de door jou gewenste temperatuur tussen de 5 en 20 graden kunt serveren. Via een controlepaneel met display dat eenvoudig te bedienen is, kan de temperatuur in de beide koelzones worden ingesteld. De schapafstand is net iets groter dan van de B4324 waardoor champagneflessen moeiteloos passen in de BODEGA43-22.

Kleine wijnkoelkast

Wijnkoelkast inbouw 18 flessen

899.00

Kleine wijnkoelkast met 2 zones

Kleine wijnkoelkasten met 2 gescheiden temperatuurzones zijn uitzonderlijk. Vaak hebben kleine wijnkoelkasten maar 1 temperatuurzone. Dit doen fabrikanten om zowel ruimte als kosten te besparen. Daardoor zijn de meeste kleine wijnkoelkasten geschikt voor òf alleen rode wijn, Amarone wijn òf alleen witte wijn. Zo ook de LV12 van LuzVini die 1 temperatuurzone heeft en zeer voordelig is. Alle kleine wijnkoelkasten van BODEGA43 hebben twee temperatuurzones zodat je zowel rode- als witte wijn op de juiste temperatuur kunt drinken. Dus zowel rode als witte wijn drink je altijd precies op de door jou gewenste temperatuur.

Aanbieding!
929.00

Kleine wijnklimaatkast

Kleine wijnkoelkasten zijn relatief voordelig in de aanschaf. De reden daarvan zit in de manier van koelen. Kleine wijnkoelkasten tot circa 30 flessen worden vaak gekoeld met een Peltier koeling. Een Peltier koeling, ook wel een halfgeleider koeling genoemd, is minder krachtig dan een compressor koeling, welke wordt gebruikt voor de grotere wijnklimaatkasten en normale koelkasten.

Voor een kleine wijnkoelkast is een Peltier koeling efficiënter in ruimte. En doordat het koelelement nauwelijks ruimte inneemt, blijft een kleine wijnkoelkast compact. Door deze compactheid kan je een kleine wijnklimaatkast makkelijk een plekje geven! Een kleine wijnkoelkast met een Peltier koeling doet uitstekend dienst voor gebruik binnenshuis en een omgevingstemperatuur van 20 tot 25°C. Een ander verschil met een compressorkoeling is dat een compressorkoeling alleen koelt als de temperatuur te hoog dreigt te worden. Een Peltierkoeling daarintegen werkt continue. Daardoor zie je dat een koelkast met een Peltier koeling, de temperatuur in de kast altijd enkele graden (doorgaans 3-4 graden) onder de omgevingstemperatuur blijft. Dus is het in de kamer 22 graden, dan bereikt de temperatuur in de warmste zone maximaal  17 – 18 graden. Is het in je kamer 20 graden, dan bereikt de warmste zone een temperatuur van maximaal 15 – 16 graden, ondanks dat je hem hebt ingesteld op bijvoorbeeld 18 graden.

Veel merken maken hun temperatuurdisplay van Peltier koelers zodanig dat het display de ingestelde temperatuur weergeeft en niet de werkelijke temperatuur. Peltierkoelers van BODEGA43 laten de werkelijke temperatuur zien. Zo weet je altijd wat de echte temperatuur is!

Stel je geen al te hoge eisen aan de prestaties van je wijnkoelkast, dan is een kleine wijnkoelkast met een Peltier koeling een uitstekende en voordelige keus.

Kleine wijnkoelkast met peltier koeling
Kleine wijnkoelkast 2 temperatuurzones

Kleine wijnkoelkast

Wijnkoelkast inbouw 18 flessen

899.00
Aanbieding!
929.00

Kleine inbouw wijnkoelkast

Doordat een compressorkoeling krachtiger is, heeft een inbouw wijnklimaatkast die met behulp van een compressor wordt gekoeld, een groter temperatuurbereik. Dat geldt zowel voor de temperatuur binnen de wijnkast als voor de omgevingstemperatuur waarbij de temperatuur in de wijnklimaatkast nog constant blijft. 

Een ander belangrijk verschil is dat de grotere wijnklimaatkasten over een verwarmingsfunctie beschikken waardoor ze ook de temperatuur in de klimaatkast enkele graden boven de omgevingstemperatuur kunnen houden. Een wijnkoelkast met een Peltier koeling kan alleen koelen en heeft geen verwarmingsfunctie.  

Een uniek element aan de kleine wijnkoelkasten zijn de 2 temperatuurzones die 2 verschillende temperaturen verdelen in één wijnkoelkast. Hierdoor kun je gelijk de wijnen op serveertemperatuur serveren aan je gasten. De kleine wijnkoelkasten zijn leuke cadeaus voor vrienden of familie die van wijn houden en grote wijnliefhebbers zijn. Onze wijnkoelkasten worden binnen één werkdag verstuurd en u krijgt maar liefst 3 jaar garantie op de kleine wijnkoelkasten. 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER KLEINE WIJNKOELKASTEN

Gemiddeld kost een wijnkoelkast tussen de €300 en €1500 euro. De kosten variëren door de verschillende type wijnkoelkasten. Een wijnkoelkast met 1 temperatuurzone is bijvoorbeeld goedkoper dan een wijnkoelkast met 2 zones. Ook het aantal flessen en de totale volume in liters heeft een impact op de prijs van een wijnkoelkast. Extra opties zoals, type wijnrekken, koeltechniek, bezorgopties en kleur kunnen de wijnkoelkast duurder maken. Tot slot zijn er vele merken, zoals BODEGA43, Liebherr, Siemens en Caso die verschillende verkoopprijzen hanteren.

Een wijnkoelkast beschikt over 1 temperatuurzone en een wijnklimaatkast beschikt over 2 temperatuurzones. In een wijnklimaatkast kun je rode- en witte wijn op de juiste temperatuur bewaren en serveren. Dankzij een ideale serveertemperatuur van een wijnklimaatkast komt een glas wijn pas echt tot zijn recht.

Een wijnkoelkast kan alleen koelen, terwijl een wijnklimaatkast ook kan verwarmen. Houd er rekening mee dat verwarmingselementen een beperkte capaciteit hebben. Plaats je je wijnklimaatkast in de garage en daalt de temperatuur tot rond het vriespunt, dan houd je je wijnen niet op 18 graden. De meeste wijnklimaatkasten kunnen een temperatuurverschil van ca. 5°C overbruggen.

De dieptes van een wijnkoelkast verschillen per type wijnkoelkast, een vrijstaande of inbouw wijnkoelkast. Een vrijstaande BODEGA43-180 is 68 cm diep, vrijstaande BODEGA43-64 is 63 cm diep en een inbouw wijnkoelkast BODEGA43-40 is 58.1 cm diep.. Een inbouw wijnkoelkast is vaker minder diep dan een vrijstaande wijnkoelkast doordat het naadloos moet passen in de keuken.

Onze wijnklimaatkasten hebben een automatische ontvochtiging waar je normaal gesproken niets aan hoeft te doen. In geval van aanhoudende hoge luchtvochtigheid of wanneer bijvoorbeeld de deur niet goed is gesloten, kan het en enkele keer voorkomen zijn dat het lekbakje aan de achterzijde overloopt. Je kunt dit dan handmatig legen. Dit is echter zelden of nooit.

Het aantal flessen is gebaseerd op standaard bordeauxflessen met een lengte van 300mm en 76mm doorsnede. Bij de diepere modellen worden deze om-en-om, nek-in-nek geplaatst of kan je 1 of meerdere flessen over dwars leggen.
In de praktijk heb je als consument flessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken.

Een wijnklimaatkast koop je altijd te klein. Je koopt hem voor vele jaren en verzamelt in die tijd meestal meer flessen dan je bij aankoop inschat. Ook valt de capaciteit in de praktijk meestal lager uit omdat deze is gemeten met standaard bordeauxflessen. In de praktijk heb je wijnflessen van verschillende grootte, en diktes, waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken. Twijfel je over de grootte, kies dan de grotere variant.

Een wijnklimaatkast is ontworpen om wijn in te bewaren. Gesloten bierflessen of andere gesloten verpakkingen zullen in principe geen probleem vormen, maar houd er rekening mee dat het de fabrieksgarantie kan beïnvloeden als je andere producten dan wijn gaat bewaren.

Nee, dat kan niet. Of je een wijnklimaatkast kunt inbouwen hangt af van de manier waarop de warmte wordt afgevoerd. Bij elk product staat aangegeven of deze geschikt is om in te bouwen of bedoeld is voor vrijstaand gebruik.

Uw bestelling wordt geleverd door Dachser na een aankondiging per sms, mail of per telefoon. Houd u er rekening mee dat Dachser levert tot de drempel en niet binnenshuis. Bestelt u een zwaar product, houd er dan rekening mee dat u waarschijnlijk hulp nodig heeft om uw bestelling op zijn plaats te zetten. In geval van een grindpad of andere ondergrond waarop een pallet wagen niet kan rijden bepaalt de chauffeur tot hoe ver hij uw bestelling bij uw huis kan brengen.

In een wijnklimaatkast zit een verwarmingselement. Door de warme lucht in de onderste zone in te brengen stijgt deze vanzelf op en is er geen ventilator nodig om de warme lucht naar beneden te brengen. Daardoor is de wijnklimaatkast meer energie-efficiënt.