Kleine wijnkoelkast

Een kleine wijnkoelkast is ideaal als je weinig ruimte in huis hebt, maar toch graag de wijnen op de juiste temperatuur wil serveren. Het merk BODEGA43 introduceert kleine wijnkoelkasten met kwalitatieve compressor koelingen op de Nederlandse markt, geheel in de filosofie van BODEGA43: een wijnkoelkast moet bereikbaar zijn voor iedere wijnliefhebber en niet alleen voor de happy-rich.

Product specificaties van de kleine wijnkoelkasten

  • BODEGA43-12C: Deze elegante kleine, maar krachtige, wijnkoelkast biedt plaats aan 12 flessen wijn die je allemaal op dezelfde temperatuur kunt bewaren. Koeling vindt plaats m.b.v. een compressor, dus ook in de zomer kan je je wijnen op elke gewenste temperatuur tussen de 5 en 20 graden serveren. Deze compacte en luxe wijnkoeler is gemaakt voor de kleine wijnverzamelaar om een kleine voorraad wijnflessen in huis te bewaren. De BODEGA43-12C is verkrijgbaar voor €499,-.
  • BODEGA43-18C: Compacte inbouw ovenformaat wijnkoelkast met 1 temperatuurzone. Uniek en nieuw design van het merk BODEGA43. Drie uitschuifbare beukenhouten lades en blauwe ledverlichting geven een romantische touch aan jouw interieur. De BODEGA43-18C is verkrijgbaar voor €949,-.
  • BODEGA43-22: De BODEGA43-22 is het kleinere zusje van de BODEGA43-24. Deze wijnklimaatkast beschikt over 2 temperatuurzones, zodat je zowel rode- als witte wijn op de door jou gewenste temperatuur tussen de 5 en 20 graden kunt serveren. Via een controlepaneel met display dat eenvoudig te bedienen is, kan de temperatuur in de beide koelzones worden ingesteld. De BODEGA43-22 is verkrijgbaar voor €629,-. 

Kleine wijnkoelkast met 2 zones

Kleine wijnkoelkasten met 2 gescheiden temperatuurzones zijn uitzonderlijk. Vaak hebben kleine wijnkoelkasten maar 1 temperatuurzone. Dit doen fabrikanten om zowel ruimte als kosten te besparen. Daardoor zijn de meeste kleine wijnkoelkasten geschikt voor òf alleen rode wijn, Amarone wijn òf alleen witte wijn. Zo ook de LV12 van LuzVini die 1 temperatuurzone heeft en zeer voordelig is. Alle kleine wijnkoelkasten van BODEGA43 hebben twee temperatuurzones zodat je zowel rode- als witte wijn op de juiste temperatuur kunt drinken. Dus zowel rode als witte wijn drink je altijd precies op de door jou gewenste temperatuur.

Kleine wijnklimaatkast

Kleine wijnkoelkasten zijn relatief voordelig in de aanschaf. De reden daarvan zit in de manier van koelen. Kleine wijnkoelkasten tot circa 30 flessen worden vaak gekoeld met een Peltier koeling. Een Peltier koeling, ook wel een halfgeleider koeling genoemd, is minder krachtig dan een compressor koeling, welke wordt gebruikt voor de grotere wijnklimaatkasten en normale koelkasten.

Voor een kleine wijnkoelkast is een Peltier koeling efficiënter in ruimte. En doordat het koelelement nauwelijks ruimte inneemt, blijft een kleine wijnkoelkast compact. Door deze compactheid kan je een kleine wijnklimaatkast makkelijk een plekje geven! Een kleine wijnkoelkast met een Peltier koeling doet uitstekend dienst voor gebruik binnenshuis en een omgevingstemperatuur van 20 tot 25°C. Een ander verschil met een compressorkoeling is dat een compressorkoeling alleen koelt als de temperatuur te hoog dreigt te worden. Een Peltierkoeling daarintegen werkt continue. Daardoor zie je dat een koelkast met een Peltier koeling, de temperatuur in de kast altijd enkele graden (doorgaans 3-4 graden) onder de omgevingstemperatuur blijft. Dus is het in de kamer 22 graden, dan bereikt de temperatuur in de warmste zone maximaal  17 – 18 graden. Is het in je kamer 20 graden, dan bereikt de warmste zone een temperatuur van maximaal 15 – 16 graden, ondanks dat je hem hebt ingesteld op bijvoorbeeld 18 graden.

Veel merken maken hun temperatuurdisplay van Peltier koelers zodanig dat het display de ingestelde temperatuur weergeeft en niet de werkelijke temperatuur. Peltierkoelers van BODEGA43 laten de werkelijke temperatuur zien. Zo weet je altijd wat de echte temperatuur is!

Stel je geen al te hoge eisen aan de prestaties van je wijnkoelkast, dan is een kleine wijnkoelkast met een Peltier koeling een uitstekende en voordelige keus.

Kleine inbouw wijnkoelkast

Doordat een compressorkoeling krachtiger is, heeft een inbouw wijnklimaatkast die met behulp van een compressor wordt gekoeld, een groter temperatuurbereik. Dat geldt zowel voor de temperatuur binnen de wijnkast als voor de omgevingstemperatuur waarbij de temperatuur in de wijnklimaatkast nog constant blijft. 

Een ander belangrijk verschil is dat de grotere wijnklimaatkasten over een verwarmingsfunctie beschikken waardoor ze ook de temperatuur in de klimaatkast enkele graden boven de omgevingstemperatuur kunnen houden. Een wijnkoelkast met een Peltier koeling kan alleen koelen en heeft geen verwarmingsfunctie.  

Een uniek element aan de kleine wijnkoelkasten zijn de 2 temperatuurzones die 2 verschillende temperaturen verdelen in één wijnkoelkast. Hierdoor kun je gelijk de wijnen op serveertemperatuur serveren aan je gasten. De kleine wijnkoelkasten zijn leuke cadeaus voor vrienden of familie die van wijn houden en grote wijnliefhebbers zijn. Onze wijnkoelkasten worden binnen één werkdag verstuurd en u krijgt maar liefst 3 jaar garantie op de kleine wijnkoelkasten.