Inbouw wijnklimaatkast

Kleine wijnkoelkast

Wijnkoelkast inbouw 18 flessen

699.00
Aanbieding!
799.00
Aanbieding!
699.00
Aanbieding!
649.00
Aanbieding!
1,199.00
Aanbieding!
1,599.00

Wijnklimaatkast inbouw

De wijnklimaatkast inbouw modellen van De Wijnkoelkast zijn van hoge kwaliteit met vol glazen designdeuren en geschikt voor grote en kleine wijnliefhebbers. De Wijnkoelkast verkoopt zelfs een wijnklimaatkast van 150 wijnflessen die ook als inbouw wijnklimaatkast fungeert.

Tel: +31 (0)30 30 40 400 [email protected]

Onze BODEGA43 inbouw wijnklimaatkasten

 • B4318C: een inbouw klimaatkast oven formaat model met compressor koeling. Geschikt tot 18 flessen opslag.
 • B4325: de BODEGA43-25 inbouw wijnklimaatkast hoort tot de stillere wijnklimaatkasten op de markt. Met slechts 38dB is deze 2 zones wijnklimaatkast bijna niet meer hoorbaar in je keuken.
 • B4340: luxe inbouw wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones en geschikt voor 40 wijnflessen. Full glass designdeur en 3 jaar garantie.
 • B4342: volledig integreerbare wijnklimaatkast met 2 zones, zonder dat je de ventilatierooster kunt zien. Deze luxe uitvoering is voorzien van 5 plateaus die over geleiderails uitschuifbaar zijn. Alleen te gebruiken voor inbouw!
 • B4352: de B4352 is een vrijstaande of inbouw wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones. Een uniek design met 2 luxe volglazen designdeuren met een links- en rechtsdraaiende richting.
 • B43100: grote inbouw wijnklimaatkast met 2 zones geschikt tot 100 wijnflessen. De B43100 beschikt over blauwe ledverlichting aan de zijkant van de wijnklimaatkast, waardoor dit een uniek design in Europa is.
 • B43145: deze wijnklimaatkast van BODEGA43 beschikt over maar liefst 3 temperatuurzones. Bovendien is deze wijnklimaatkast geschikt voor vrijstaand en inbouw gebruik. Deze luxe uitvoering is voorzien van 7 plateaus, full glass design deur, driedubbel glas met uv-filter en rvs-handvat.

Onze LuzVini inbouw wijnklimaatkasten

 • LV22: luxe inbouw klimaatkast oven formaat model geschikt voor een opslag van 22 wijnflessen.
 • LV28: smalle inbouw wijnklimaatkast die in elke keuken past. De LuzVini LV28 is geschikt voor 28 flessen
 • LV46: dit is de grootste inbouw wijnklimaatkast geschikt voor een keuken met 46 flessen inhoud. 2 zones, rvs-handgreep, witte ledverlichting en volglazen designdeur.
 • LV150: de LV150 is een grote wijnklimaatkast geschikt tot 150 wijnflessen. Uniek aan deze wijnklimaatkast is dat deze ook ingebouwd kan worden.
Inbouw wijnklimaatkast BODEGA43
Inbouw wijnkoelkast kopen

Altijd de optimale temperatuur in een wijnklimaatkast

De inbouw wijnklimaatkasten zijn geluidsarm en hebben een zeer lage vibratie zodat wijn tot rust komt. De inbouw wijnklimaatkast BODEGA43-40 beschikt over een actieve ventilator voor een constante temperatuur per zone en isolerend glas met uv-filter tegen verlies van aroma. De inbouw modellen zijn allemaal compressor wijnkoelkasten, zodat er een krachtig koelproces ontstaat.

De BODEGA43-40 is een wijnklimaatkast 2 zones die geschikt is om alle soorten wijn te bewaren. Je kunt er probleemloos rode- en witte wijn naast elkaar bewaren, omdat de ideale bewaartemperatuur hetzelfde is. In de inbouw wijnklimaatkast BODEGA43-40 kunnen 40 wijnflessen bewaard worden. De wijnkast heeft een blauwe led-display en touchscreen. De inbouw wijnkoelkast heeft uittrekbare lades met houten roosters op kogellagers.

Inbouw wijnkoelkast
Onderbouw wijnkoelkast

Voordelen van een ingebouwde wijnklimaatkast

Ons aanbod inbouw wijnklimaatkasten met compressor zijn vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt dusdanig ontworpen, dat ze geschikt zijn voor zowel vrijstaande plaatsing als voor inbouw. Of de wijnklimaatkast nu vrijstaand wordt geplaatst of wordt ingebouwd, het design is altijd tijdloos en strak.

Je favoriete wijnen smaken immers het lekkerst als ze goed worden bewaard en op de juiste temperatuur worden geserveerd. Een ingebouwde wijnkast is niet alleen ideaal om een voorraad wijnen in te bewaren en direct op temperatuur te serveren, maar ook een echte eyecatcher.

Multi-zone inbouw wijnklimaatkasten

De BODEGA43-40 is een multi-temperatuur (2-zones) inbouw wijnkast. Voor het serveren van alle wijnen is een multi-zone klimaatkast ideaal. In deze inbouw 2-zones wijnklimaatkast heerst in elke zone namelijk een andere temperatuur.

Je hoeft alleen de temperatuur bovenin voor witte wijn en de temperatuur onderin voor rode wijn in te stellen. De inbouw wijnkast regelt vervolgens de rest voor jou. Neem gerust contact op als je vragen hebt over onze inbouw wijnklimaatkasten.

wijnklimaatkast 2 zones
Wijnklimaatkast inbouw
Inbouw wijnklimaatkast
inbouw wijnkoelkast

wijnklimaatkast inbouw keuken

Let voor de aankoop goed op de buitenafmetingen van de inbouw wijnklimaatkast en de maten van je keuken. In principe hebben inbouw wijnklimaatkasten afmetingen waarbij er rekening is gehouden met de standaardmaten van een keuken. Toch is het belangrijk altijd de juiste maten in de gaten te houden.

Meet nauwkeurig de hoogte van de nis op. Dit is de binnenkant van de ruimte waartussen de klimaatkast geplaatst wordt. Nis maten zijn meestal standaard 60 cm, maar meet ter controle ook de breedte en diepte. Een kleine marge is nodig zodat de klimaatkast in de opening geschoven kan worden. De inbouwmodellen van BODEGA43 zijn 595 mm breed, zodat ze precies in een opening van 60 cm passen. Een inbouwmodel mag strak tegen de achterwand geplaatst worden.

Wijnklimaatkast inbouwen

De hoogte van de wijnklimaatkast kan altijd nog iets worden aangepast met behulp van de stelpootjes. Als je een hogere keuken hebt, dan kan het ook door twee houten balken onder de kast te plaatsen. De aangegeven hoogte bij de specificaties is de minimale hoogte. De aangegeven diepte is de diepte exclusief handvat. Zorg ervoor dat de wijnklimaatkast aan de achterzijde aangesloten kan worden op het juiste stroomnetwerk.

Veelgestelde vragen over inbouw wijnklimaatkasten

Waar moet ik op letten als ik een wijnklimaatkast ga inbouwen?

Let voor de aanschaf goed op de buitenafmetingen van de inbouw wijnklimaatkast en de nismaten van je (bestaande) keuken. Zorg er ook voor dat de wijnklimaatkast aan de achterzijde aangesloten kan worden op het stroomnetwerk. Tenslotte, reken altijd met een ruimte van 200 cm2 verse lucht aan de achterzijde. Advies nodig? Neem dan contact op met onze experts.

Welke wijnkoelkast modellen zijn geschikt voor inbouw?

De BODEGA43-40 is uitermate geschikt voor een inbouw wijnklimaatkast met 60 cm breedte. De BODEGA43-52 is een luxe inbouw wijnklimaatkast met 2 deuren en 60 cm breedte. De BODEGA43-18C is een oven model type inbouw klimaatkast. Alle inbouw modellen zijn ontwikkeld met een energiezuinige compressor technologie.

Beschikt een wijnklimaatkast over een automatische ontvochtiging?

Onze wijnklimaatkasten hebben een automatische ontvochtiging waar je normaal gesproken niets aan hoeft te doen. In geval van aanhoudende hoge luchtvochtigheid of wanneer bijvoorbeeld de deur niet goed is gesloten, kan het en enkele keer voorkomen zijn dat het lekbakje aan de achterzijde overloopt. Je kunt dit dan handmatig legen. Dit is echter zelden of nooit.

Waarom passen er minder flessen in mijn wijnklimaatkast dan aangegeven?

Het aantal flessen is gebaseerd op standaard bordeauxflessen met een lengte van 300mm en 76mm doorsnede. Bij de diepere modellen worden deze om-en-om, nek-in-nek geplaatst of kan je 1 of meerdere flessen over dwars leggen. In de praktijk heb je als consument flessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken. In de praktijk heb je als consument flessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken.

Hoe groot moet ik mijn wijnklimaatkast kopen?

Een wijnklimaatkast koop je altijd te klein. Je koopt hem voor vele jaren en verzamelt in die tijd meestal meer flessen dan je bij aankoop inschat. Ook valt de capaciteit in de praktijk meestal lager uit omdat deze is gemeten met standaard bordeauxflessen. In de praktijk heb je wijnflessen van verschillende grootte, en diktes, waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken. Twijfel je over de grootte, kies dan de grotere variant.

Kan ik ook andere producten dan wijn bewaren in een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast is ontworpen om wijn in te bewaren. Gesloten bierflessen of andere gesloten verpakkingen zullen in principe geen probleem vormen, maar houd er rekening mee dat het de fabrieksgarantie kan beïnvloeden als je andere producten dan wijn gaat bewaren.

Kan ik elke wijnklimaatkast inbouwen?

Nee, dat kan niet. Of je een wijnklimaatkast kunt inbouwen hangt af van de manier waarop de warmte wordt afgevoerd. Bij elk product staat aangegeven of deze geschikt is om in te bouwen of bedoeld is voor vrijstaand gebruik.

Waar vind ik de maten van een wijnklimaatkast en andere technische specificaties?

Bij elk model zijn op de product pagina de technische specificaties vermeld.

Welke lengte flessen past er in een BODEGA43?

Bij elk model zijn op de product pagina de maximale fleslengtes vermeld die passen in dat model. Staat dat niet vermeld, dan staat de diepte van de wijnklimaatkast aangegeven.

Waarom is de koude zone boven? Warme lucht stijgt toch op?

In een wijnklimaatkast zit een verwarmingselement. Door de warme lucht in de onderste zone in te brengen stijgt deze vanzelf op en is er geen ventilator nodig om de warme lucht naar beneden te brengen. Daardoor is de wijnklimaatkast meer energie-efficiënt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang kortingsacties, adviezen en tips voor uw wijnklimaatkast.

  Blog de wijnkoelkast