Wijnklimaatkast

Aanbieding!
699.00
2,099.00
Aanbieding!
1,199.00
Aanbieding!
Aanbieding!
1,599.00

Voordelen van een wijnklimaatkast

De Wijnkoelkast biedt hoogwaardige kwaliteit wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten aan van de merken BODEGA43 en LuzVini. Ons assortiment bestaat uit wijnklimaatkasten met 1, 2 of zelfs 3 temperatuurzones. De wijnklimaatkasten zijn geschikt voor een volume van 12 tot 180 wijnflessen. De wijnflessen liggen in alle rust, bewaard onder goede omstandigheden en de gewenste temperatuur is eenvoudig te bedienen met het touch bedieningspaneel aan de voorzijde.

De wijnklimaatkasten zijn geluidsarm en hebben een zeer lage vibratie wat ideaal is om je wijnen op de juiste manier te bewaren. De stille werking en low vibration technologie dragen bij aan een optimaal wijnklimaat in de wijnklimaatkasten. Op zoek naar een inbouw wijnkoelkast of een wijnkoelkast met 2 zones met stabiele compressor koeling? De Wijnkoelkast biedt wijnklimaatkasten aan die geschikt zijn om in te bouwen onder het werkblad van een keuken. De Wijnkoelkast is gespecialiseerd in het leveren van wijnklimaatkasten, wijnkoelkasten en wijnbewaarkasten.

Tel: +31 (0)30 30 40 400 [email protected]

Wijnklimaatkast kopen bij De Wijnkoelkast

De Wijnkoelkast onderscheidt zich door een gunstige prijzen en directe, snelle levering en service. Naast de consumentenmarkt worden de wijnklimaatkasten ook geleverd aan restaurants, hotels, cafés en wijnspeciaalzaken. Neem gerust contact op als je vragen hebt over onze wijnklimaatkasten, hiervoor hebben we een contactpagina aangemaakt.

BODEGA43 wijnklimaatkasten

Hieronder vind je een kort overzicht van alle wijnklimaatkasten van het merk BODEGA43. Van kleine wijnklimaatkasten naar grote inbouw wijnklimaatkasten met beukenhouten schuifplateaus op geleiderails. BODEGA43 heeft alles wat je maar wenst in huis!

 • BODEGA43-12C: de B4312C is een stijlvolle kleine wijnklimaatkast uitgerust met een krachtige compressor koeling, waardoor deze kleine klimaatkast langer meegaat dan een thermo-elektrische kleine wijnklimaatkast. De B4312C biedt plaats voor 12 flessen wijn en beschikt over een driedubbel glazen deur, uitschuifbare beukenhouten plateaus met blauwe ledverlichting voor een sfeervolle impressie.
 • BODEGA43-18C: de kleinste inbouw wijnklimaatkast van BODEGA43 is de B4318C.  Deze compacte klimaatkast met 1 temperatuurzone is een aanwinst voor je interieur. De drie uitschuifbare beukenhouten lades en de blauwe ledverlichting geven een romantische touch aan je interieur.
 • BODEGA43-24: vrijstaande en compacte wijnklimaatkast met 2 zones geschikt voor 24 flessen wijn. De compacte wijnklimaatkast past op elke plaats in huis, is geluidsarm en beschikt over een zeer lage vibratie. De B4324 heeft een full glass designdeur met rvs-handvat.
 • BODEGA43-25: de enige oven-model inbouw wijnklimaatkast met 2 zones met volglazen designdeur is de B4325. Voor extra isolatie en besparing van energie is de volglazen deur voorzien van 3 dubbel bruingrijs getint glas dat voorzien is van een extra uv-filter zodat invallend licht niet direct schadelijk is voor je wijnen. Deze luxe uitvoering is voorzien van 4 plateaus blank gelakt sapele hout (een soort van mahonie).
 • BODEGA43-40: de B4340 is één van de beste onderbouw wijnklimaatkasten van de Nederlandse markt. Hoogwaardige wijnklimaatkast met een full glass deur van driedubbel glas en beschermend uv-filter, geschikt voor 40 flessen met twee temperatuurzones.
 • BODEGA43-42: ruime inbouw wijnklimaatkast die volledig integreer baar is een keuken, zonder dat je ventilatieroosters ziet. De BODEGA43-42 biedt plaats aan 42 flessen die je kunt verdelen over 2 volledig onafhankelijke temperatuurzones. 3 dubbel bruingrijs getint glas met een dubbel uv-filter.
 • BODEGA43-66: de B4366 is een wijnklimaatkast met een totale opslagcapaciteit van 66 flessen wijn. voorzien van een full glass designdeur met driedubbel glas voor extra isolatie en met uv-filter, waardoor de uv-straling van buitenaf wordt tegengehouden.
 • BODEGA43-180: robuuste horeca wijnklimaatkast met 2 zones met een totale opslagcapaciteit van 180 flessen wijn. De full glass designdeur is een ware presentatie voor jouw klanten. Deze robuuste wijnklimaatkast beschikt over schuifplateaus op geleiderail. Ook zijn presentatie schappen beschikbaar om wijnen zichtbaar te presenteren zodat etiketten beter zichtbaar zijn.
Wijnklimaatkasten
Wijnklimaatkast kopen

LuzVini wijnklimaatkasten

De Wijnkoelkast biedt verschillende type wijnklimaatkasten aan, waardoor je wellicht niet meer weet welke nou geschikt is voor jouw keuken of woonkamer. Elke wijnklimaatkast heeft ook weer een eigen functie, bijvoorbeeld een inbouw variant kan niet als vrijstaand model geplaatst worden in jouw woonkamer. We hebben alle wijnklimaatkasten van LuzVini op een rij gezet:

 • LuzVini LV22: de LuzVini LV22 is een keuken inbouw wijnklimaatkastgeschikt tot maximaal 22 flessen wijn. Met het formaat van een oven is de LV22 een perfecte klimaatkast om in te bouwen in je nieuwe keuken. Net als de meeste ovens opent de deur met ergonomische rvs-handgreep naar onderen.
 • LuzVini LV42W: de LuzVini LV42W is geschikt om onder het aanrechtblad in te bouwen of als vrijstaande wijnklimaatkast te plaatsen. Hij biedt plaats aan 42 flessen, verdeeld over 2 temperatuurzones, maar ook champagne- en soortgelijke flessen passen er moeiteloos in.
 • LuzVini LV45W: de LuzVini LV45W is geschikt voor inbouw- en onderbouw gebruik. De LV45W is een smalle inbouw wijnkast met een totale capaciteit van 45 flessen wijn. De LuzVini LV45W is uitgerust met een krachtige compressor koeling en dubbel glas voor extra isolatie en uv-filter tegen aromaverlies.
Wijnklimaatkast
De Wijnkoelkast

De klantenservice van De Wijnkoelkast hielp ons goed met het vinden van de juiste wijnkoelkast. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de BODEGA43-40 variant.De BODEGA43-40 wijnlimaatkast past perfect als inbouwmodel in onze keuken, en hier waren wij naar op zoek.

Saskia Pluim
wijnklimaatkast halfopenstaand

Wijnklimaatkast kopen in Nederland

Jouw wijncollectie als middelpunt – Met een BODEGA43 wijnklimaatkast haal je de ultieme presentatie voor je wijnen in huis.

Een wijnklimaatkast is de perfecte manier om rode- en witte wijn op temperatuur te serveren of onder ideale omstandigheden te bewaren. Je rode wijn bewaren in de kamer en witte wijn of rosé in een standaard klimaatkast volstaat namelijk niet, omdat de temperatuur te veel schommelt. Daarnaast is dan de juiste serveertemperatuur moeilijk te reguleren. Op de productpagina vind je een inbouwtekening van elke type wijnklimaatkast.

Wijnklimaatkast vrijstaand

De wijnkasten van BODEGA43 beschikken over actieve ventilatoren voor een constante temperatuur per zone. Het isolerende glas met uv-filter beschermt de wijn tegen aromaverlies, waardoor de smaak behouden blijft. Tot slot zijn de klimaatkasten voorzien van een volglazen designdeur en geborsteld rvs-handvat.

Waarom kiezen voor een wijnklimaatkast bij De Wijnkoelkast?

De Wijnkoelkast werkt uitsluitend met betrouwbare merken met een lange fabrieksgarantie. Op alle consumentenaankopen via ‘De Wijnkoelkast’ geven we 3 tot 5 jaar garantie. Dit is afhankelijk van het merk dat je koopt en of je je ‘wijnklimaatkast privé of zakelijk gebruikt.

Daarnaast bieden we je een gratis 60 dagen retourgarantie aan. Bevalt je aankoop niet, dan mag je zonder opgaaf van redenen je aankoop terug sturen. Het aankoopbedrag ontvang je dan weer terug op je rekening. Kijk op onze klantenservice pagina voor meer informatie of retourneren.

Heb je vragen over onze klimaatkasten of over de service van De Wijnkoelkast? We zijn bereikbaar op 030 – 30 40 400 (vanuit België +31 30 30 40 400) of je kunt mailen naar [email protected].

Blog de wijnkoelkast

Veelgestelde vragen over wijnklimaatkasten

Hoe werkt een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast werkt exact hetzelfde als een normale koelkast. Het enige verschil is dat de wijnklimaatkast echt enkel en alleen bedoeld is voor het bewaren van wijn. De wijnklimaatkasten zijn vaak ontwikkeld met een compressor koeling voor de juiste bewaartemperatuur van wijn. Actieve ventilatoren zorgen ervoor dat de luchttemperatuur in de zones van de wijnklimaatkast gelijkmatig verdeeld wordt. Wanneer u de wijnflessen in de wijnklimaatkast gaat leggen, raden we om deze reden dan ook aan om de flessen gelijkmatig over de plateaus te verdelen. Leg flessen die net wat warmer geserveerd mogen worden helemaal onderin. Schaf ook altijd een model aan met wat meer capaciteit dan u nodig heeft.

Welke wijnklimaatkasten van BODEGA43 zijn geschikt voor inbouw of zijn vrijstaand?

De BODEGA 43-180 is een vrijstaande wijnklimaatkast, BODEGA43-66 is ook een vrijstaande wijnklimaatkast, de BODEGA43-40 is een inbouw wijnklimaatkast met 2 zones, de BODEGA43-24 en BODEGA43-22 zijn kleine vrijstaande wijnklimaatkasten en de BODEGA43-18C is een oven model inbouw wijnkoelkast met compressor koeling. 

Hoeveel temperatuurzones heeft een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast kan over 2 tot 4 temperatuurzones beschikken, meestal wordt een wijnklimaatkast ontwikkeld met 2 temperatuurzones. Rode wijn bewaar je namelijk op een andere bewaartemperatuur dan witte wijn in een wijnklimaatkast.

Welke verschillende koeltechnieken zijn er?

Een wijnklimaatkast kan beschikken over een thermo-elektrische koeling (peltier) of een compressor koeling. Een compressor koeling heeft een groter temperatuurbereik, geschikt voor inbouw, koelt beter en beschikt over een langere levensduur t.o.v. wijnklimaatkasten met een peltier koeling.

Wat is het verschil tussen een wijnklimaatkast en een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast beschikt over 1 temperatuurzone en een wijnklimaatkast beschikt over 2 temperatuurzones. In een wijnklimaatkast kun je rode- en witte wijn op de juiste temperatuur bewaren en serveren. Dankzij een ideale serveertemperatuur van een wijnklimaatkast komt een glas wijn pas echt tot zijn recht.

Een wijnkoelkast kan alleen koelen, terwijl een wijnklimaatkast ook kan verwarmen. Houd er rekening mee dat verwarmingselementen een beperkte capaciteit hebben. Plaats je je wijnklimaatkast in de garage en daalt de temperatuur tot rond het vriespunt, dan houd je je wijnen niet op 18 graden. De meeste wijnklimaatkasten kunnen een temperatuurverschil van ca. 5°C overbruggen.

Beschikt een wijnklimaatkast over een automatische ontvochtiging?

Onze wijnklimaatkasten hebben een automatische ontvochtiging waar je normaal gesproken niets aan hoeft te doen. In geval van aanhoudende hoge luchtvochtigheid of wanneer bijvoorbeeld de deur niet goed is gesloten, kan het en enkele keer voorkomen zijn dat het lekbakje aan de achterzijde overloopt. Je kunt dit dan handmatig legen. Dit is echter zelden of nooit.

Waarom passen er minder flessen in mijn wijnklimaatkast dan aangegeven?

Het aantal flessen is gebaseerd op standaard bordeauxflessen met een lengte van 300mm en 76mm doorsnede. Bij de diepere modellen worden deze om-en-om, nek-in-nek geplaatst of kan je 1 of meerdere flessen over dwars leggen.
In de praktijk heb je als consument flessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken.

Hoe groot moet ik mijn wijnklimaatkast kopen?

Een wijnklimaatkast koop je altijd te klein. Je koopt hem voor vele jaren en verzamelt in die tijd meestal meer flessen dan je bij aankoop inschat. Ook valt de capaciteit in de praktijk meestal lager uit omdat deze is gemeten met standaard bordeauxflessen. In de praktijk heb je wijnflessen van verschillende grootte, en diktes, waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken. Twijfel je over de grootte, kies dan de grotere variant.

Kan ik ook andere producten dan wijn bewaren in een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast is ontworpen om wijn in te bewaren. Gesloten bierflessen of andere gesloten verpakkingen zullen in principe geen probleem vormen, maar houd er rekening mee dat het de fabrieksgarantie kan beïnvloeden als je andere producten dan wijn gaat bewaren.

Kan ik elke wijnklimaatkast inbouwen?

Nee, dat kan niet. Of je een wijnklimaatkast kunt inbouwen hangt af van de manier waarop de warmte wordt afgevoerd. Bij elk product staat aangegeven of deze geschikt is om in te bouwen of bedoeld is voor vrijstaand gebruik.

Waar vind ik de maten van een wijnklimaatkast en andere technische specificaties?

Bij elk model zijn op de product pagina de technische specificaties vermeld.

Hoe gaat het afleveren van mijn bestelling?

Uw bestelling wordt geleverd door Dachser na een aankondiging per sms, mail of per telefoon. Houd u er rekening mee dat Dachser levert tot de drempel en niet binnenshuis. Bestelt u een zwaar product, houd er dan rekening mee dat u waarschijnlijk hulp nodig heeft om uw bestelling op zijn plaats te zetten. In geval van een grindpad of andere ondergrond waarop een pallet wagen niet kan rijden bepaalt de chauffeur tot hoe ver hij uw bestelling bij uw huis kan brengen.

Waarom is de koude zone boven? Warme lucht stijgt toch op?

In een wijnklimaatkast zit een verwarmingselement. Door de warme lucht in de onderste zone in te brengen stijgt deze vanzelf op en is er geen ventilator nodig om de warme lucht naar beneden te brengen. Daardoor is de wijnklimaatkast meer energie-efficiënt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor alle kortingsacties, tips en adviezen voor uw wijnklimaatkast