Wijnbewaarkast

Aanbieding!
1,495.00
Aanbieding!
1,599.00
Aanbieding!
799.00

Wijnbewaarkast kopen

Wijnbewaarkasten zijn bedoeld voor het langdurig bewaren van grotere hoeveelheden wijnflessen op de juiste temperatuur. Voor het bewaren van grotere hoeveelheden wijn op drinktemperatuur zijn de wijnbewaarkasten van ‘De Wijnkoelkast’ ideaal. Een wijnbewaarkast zorgt voor het langdurig rijpen van een Amarone wijn of heerlijke witte wijnen. Voor wie wijn in eigen beheer de wijnflessen wil bewaren, teneinde een optimale rijping van de wijn te bereiken, is een wijnbewaarkast de allerbeste keuze. In een wijnbewaarkast wordt de gekozen temperatuur in de gehele binnenruimte gelijkmatig en constant gehouden, zodat de wijnkwaliteit na enkele maanden niet verslechterd.

De grootste variant van ‘De Wijnkoelkast’ is de BODEGA43-180 geschikt voor 180 wijnflessen (480L). De BODEGA43-180 is een wijnklimaatkast met twee temperatuurzones voor rode- en witte wijn. De bewaarkast heeft een vol glazen designdeur met RVS handvat. Het isolerende glas met uv-filter beschermt tegen het verlies van aroma, zodat de wijn in optimale kwaliteit blijft gedurende de opslag.

De BODEGA43-66 royale wijnbewaarkast met een totale inhoud van 66 wijnflessen. De BODEGA43-66 beschikt over temperatuurzones voor, zowel rode- en witte wijnen. De vol glazen designdeur is voorzien van twee glaslagen, waardoor de uv-straling van buitenaf wordt tegengehouden. De luchtvochtigheid blijft continu rond de 70%. De unieke schuifplateaus van de BODEGA43-66 zijn ontworpen om de trillingen die de rust van uw wijn kunnen verstoren op te vangen.

wijnbewaarkast

Wijnbewaarkast inbouw

De BODEGA43-40 beschikt over een totale volume van 40 wijnflessen. Deze inbouw wijnbewaarkast is ideaal om in te bouwen in uw keuken, doordat het een inbouwmodel is. U kunt hem in een keukenkast inbouwen, maar ook als tussenbouw plaatsen. De afwezigheid van een ventilatierooster en het tijdloze design is een aanwinst voor het ontwerp zodat de BODEGA43-40 moeiteloos in iedere keuken past.

De kleinere varianten zijn de LuzVini LV30 en BODEGA43-24 met een wijnopslag van 32 en 24 wijnflessen. Beide wijnklimaatkasten hebben twee temperatuurzones en vol glazen designdeuren. De LuzVini LV30 kan vrijstaand of als inbouwmodel geplaatst worden.

Neem contact op als je vragen hebt over onze wijnklimaatkasten. Dat kan telefonisch of via de contactpagina

wijnbewaarkast

Wijnbewaarkast BODEGA43-180

Om alle klanten in ons restaurant te bedienen hebben wij een BODEGA43-180 wijnbewaarkast aangeschaft. De BODEGA43-180 geeft een luxe uitstraling aan onze interieur, en we kunnen zowel rode- als witte wijn op de juiste temperatuur bewaren.

Carolien Maarssen

Blog de wijnkoelkast

Veelgestelde vragen over wijnbewaarkasten

Beschikt een wijnbewaarkast over een automatische ontvochtiging?

Onze wijnbewaarkasten hebben een automatische ontvochtiging waar je normaal gesproken niets aan hoeft te doen. In geval van aanhoudende hoge luchtvochtigheid of wanneer bijvoorbeeld de deur niet goed is gesloten, kan het en enkele keer voorkomen zijn dat het lekbakje aan de achterzijde overloopt. Je kunt dit dan handmatig legen. Dit is echter zelden of nooit.

Waarom passen er minder flessen in mijn wijnbewaarkast dan aangegeven?

Het aantal flessen is gebaseerd op standaard bordeauxflessen met een lengte van 300mm en 76mm doorsnede. Bij de diepere modellen worden deze om-en-om, nek-in-nek geplaatst of kan je 1 of meerdere flessen over dwars leggen.
In de praktijk heb je als consument flessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken.

Hoe groot moet ik mijn wijnbewaarkast kopen?

Een wijnbewaarkast koop je altijd te klein. Je koopt hem voor vele jaren en verzamelt in die tijd meestal meer flessen dan je bij aankoop inschat. Ook valt de capaciteit in de praktijk meestal lager uit omdat deze is gemeten met standaard bordeauxflessen. In de praktijk heb je wijnflessen van verschillende grootte, en dikte waardoor je de ruimte minder efficiënt kunt gebruiken. Twijfel je over de grootte, kies dan de grotere variant.

Kan ik ook andere producten dan wijn bewaren in een wijnbewaarkast?

Een wijnklimaatkast is ontworpen om wijn in te bewaren. Gesloten bierflessen of andere gesloten verpakkingen zullen in principe geen probleem vormen, maar houd er rekening mee dat het de fabrieksgarantie kan beïnvloeden als je andere producten dan wijn gaat bewaren.

Kan ik elke wijnbewaarkast inbouwen?

Nee, dat kan niet. Of je een wijnklimaatkast kunt inbouwen hangt af van de manier waarop de warmte wordt afgevoerd. Bij elk product staat aangegeven of deze geschikt is om in te bouwen of bedoeld is voor vrijstaand gebruik.

Hoe gaat het afleveren van mijn bestelling?

Uw bestelling wordt geleverd door Dachser na een aankondiging per sms, mail of per telefoon. Houd u er rekening mee dat Dacher levert tot de drempel en niet binnenshuis. Bestelt u een zwaar product, houd er dan rekening mee dat u waarschijnlijk hulp nodig heeft om uw bestelling op zijn plaats te zetten. In geval van een grindpad of andere ondergrond waarop een pallet wagen niet kan rijden bepaalt de chauffeur tot hoe ver hij uw bestelling bij uw huis kan brengen.

Welke lengte flessen past er in een BODEGA43?

Bij elk model zijn op de productpagina de maximale fleslengtes vermeld die passen in dat model. Staat dat niet vermeld, dan staat de diepte van de wijnbewaarkast aangegeven.

Waarom is de koude zone boven? Warme lucht stijgt toch op?

In een wijnbewaarkast zit een verwarmingselement. Door de warme lucht in de onderste zone in te brengen stijgt deze vanzelf op en is er geen ventilator nodig om de warme lucht naar beneden te brengen. Daardoor is de wijnbewaarkast meer energie-efficiënt.

Wat is het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnbewaarkast?

Een wijnkoelkast kan alleen koelen, terwijl een wijnbewaarkast ook kan verwarmen. Houd er rekening mee dat verwarmingselementen een beperkte capaciteit hebben. Plaats je je wijnklimaatkast in de garage en daalt de temperatuur tot rond het vriespunt, dan houd je je wijnen echt niet op 18 graden. De meeste wijnbewaarkasten kunnen een temperatuurverschil van ca. 5°C overbruggen.