Hoe werkt een wijnkoelkast

Hoe werkt een wijnkoelkast

Alle adviezen/tips en trends rond de aankoop van een wijnkoelkast of wijnklimaatkast.

Ben jij een groot liefhebber van wijn en wil je een wijnkoelkast kopen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten! Aan de hand van deze tips en trends pagina helpt DeWijnkoelkast.nl jou bij het kiezen van een geschikte wijnkoelkast of wijnklimaatkast. Je leest hier waar je zoal op kunt letten bij het vinden van een passend model. Je leert bijvoorbeeld alles over de verschillende wijnkoelkast modellen, inbouwmethodes van een wijnkoelkast en welke handige extra functies er nog meer zijn. Met behulp van informatie en tips wordt de keuze voor jou gemakkelijk gemaakt.

Ruimte en uitstraling
Bij het kiezen van een wijnkoelkast is het slim om allereerst te bepalen hoe groot en breed de wijnkoelkast moet zijn. Hoeveel ruimte heb je (ervoor over) in huis en hoeveel flessen wil je kunnen opslaan?

  • Een wijnklimaatkast met een inhoud van 66 flessen heeft de volgende afmetingen: 595 x 630 x 1035 mm (bxdxh). Dit is de befaamde BODEGA43-66. Bekijk de volgende pagina voor meer informatie over deze wijnkoelkast.
  • BODEGA43-40 heeft een inhoud van 40 flessen en kan zowel als inbouw wijnklimaatkast fungeren. De BODEGA43-40 heeft een erg mooie uitstraling als inbouw wijnklimaatkast in je keuken. De afmetingen van de Loire40 zijn 595x581x820 mm. Het totale gewicht is 43,5 kg en kan onder het aanrechtblad worden ingebouwd.
  • De BODEGA43-180 is een robuuste en grote wijnkoelkast waarin 180 wijnflessen in bewaard kunnen worden. Voor de echte liefhebber van wijnen. De afmetingen hiervan zijn: 595x680x1840 mm.
wijnkast
wijnklimaatkast inbouw

Wil je de wijnkoelkast inbouwen?

Het is ook belangrijk om vooraf te bedenken of je de koelkast wilt inbouwen, bijvoorbeeld in de keuken onder het aanrechtblad. Je kunt namelijk niet zomaar iedere wijnklimaatkast inbouwen. Bij ieder product wordt aangegeven of deze geschikt is voor inbouw.

Of een klimaatkast geschikt is voor inbouw, hangt af van de koeltechniek. De thermo-elektrische koeltechniek is daar bijvoorbeeld niet geschikt voor. Een compressor met fan-cooling zoals de wijnkasten van De Wijnkoelkast zijn erg geschikt voor het inbouwen van een wijnkoelkast of wijnklimaatkast.

Houd bij de aanschaf van een wijnkoelkast rekening met de draairichting van de deur. Het is altijd vervelend om er pas na de aankoop achter te komen dat de wijnkoelkast toch niet zo mooi in de hoek past als je dacht, bijvoorbeeld doordat de deur in geopende toestand een andere deur in de weg zit. Bij de specificaties van ieder product wordt de draairichting van de deur weergegeven. Daarnaast wordt vermeld of de draairichting aanpasbaar is.

Bekijk alle inbouw wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten op onze inbouw pagina. Zie hieronder de instructievideo van ‘De Wijnkoelkast’ hoe je een wijnkoelkast kunt inbouwen in je keuken om een waar keukenparadijs te creëren!

Welke temperatuur wijnkoelkast kopen? Rode wijn, witte wijn of allebei?

Het is erg belangrijk bij de selectiecriteria van een wijnkoelkast om te kijken naar de temperatuurzones van een wijnkoelkast. Drink jij alleen rode wijn of geniet je vooral van een glas witte wijn? Ook dat speelt een rol bij je keuze. Zoals je waarschijnlijk wel weet, worden rode en witte wijn bij een andere temperatuur geserveerd. Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar met één of meerdere temperatuurzones. Als een wijnkoelkast één temperatuurzone heeft, moet je dus een keuze maken tussen het opbergen van rode of witte wijn. Als de klimaatkast twee of meer zones heeft, is het raadzaam erop te letten of de temperatuur per zone regelbaar is of niet.

Bij de aankoop van een klimaatkast met slechts één temperatuurzone is het belangrijk om op de minimale temperatuurzone te letten. Witte wijn wordt vaak geserveerd tussen de 7°C en 12°C (afhankelijk van de soort wijn: vol, mousserend, fris, fruitig of zoet) en rode wijnen tussen de 14° en 18° (ook dit verschilt per wijnsoort: fruitig, krachtig, complex of weelderig).

  • De BODEGA43-180, BODEGA43-40, BODEGA43-66 en BODEGA43-24 zijn twee temperatuurzone wijnklimaatkasten. Door de dubbele temperatuurzone kan je zowel witte als rode wijn opslaan in de wijnklimaatkast.